Ingredienser: 16 store boller
1 liter koldt vand
15 g gær
5 tsk salt 1 dl olivenolie
30 g hørfrø
160 g rugmel
850 g mel (jeg brugte 200 gram grahamsmel og 650 g hvedemel)
Drys
Lige dele hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, quinoa eller hvad skabet lige gemmer på.
Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. Skålen dækkes til en fugtigt viskestykke og sættes i køleskabet natten over eller 8 timer. Efter hævningen formes bollerne og rulles i drysset. Da dejen er lidt klistret er det nemmest at forme bollerne hvis man har våde hænder.
Bollerne lægges på en bageplade og bages i ca. 10 ved 250 grader til de er faste og sprøde.
Dejen kan holde sig i køleskabet 3-4 dage, så du kan få friskbagte boller hele påsken.
God påske
0 kommentarer