Træstammer med god samvittighed - JA, her er en ny og sundere udgave af de klassiske træstammer.
Ingredienser: 6 stk.
marcipan:
200 g mandler
60 g dadelpure (dadler blendet med kogt vand)
fyld:
2 bananer
25 g kakao eller mere efter smag
80 g blødt kokossmør (kan købes i asiatiske butikker)
1 tsk. romessens eller mere efter smag
50 g mørk chokolade til enderne
Start med at lave fyldet. Bananerne blandes sammen med det bløde kokossmør og romessens. Fyldet stilles i fryseren.(afhængig af konsistens, kan det tage mellem 1-3 timer, at opnå en konsistens der kan formes)
Imens laves marcipanen ved at blende mandlerne med dadelpuren. Det køres til en jævn masse, der rulles til en tyk pølse, puttes i film og lægges i køleskabet.
Når fyldet har opnået rette konsistens formes den til 6 pølser af cirka 5 cm og lægges tilbage i fryseren.
Herefter rulles marcipanen ud i mellem to stykker bagepapir i en størrelse på 30x20 cm. Marcipanen skæres i stykker af 5x20 cm. Marcipanen rulles rundt om fyldet, og til sidst smeltes chokoladen og enderne dyppes heri.
Opbevares på køl eller i fryseren.
0 kommentarer