AUBERGINE-BURGER M. TORSKEBØF

februar 27, 2015 Print Friendly and PDF



Aubergine-burger med torskebøf - der er ikke så meget at sige, prøv den! 



Ingredienser: 4 burgere 


Torskebøffer:  
400 g hakket torsk 
4 skiver stegt bacon 
en lille håndfuld purløg
saften af en 1/2 lime 
1/2 tsk chili  
salt og peber

sesamfrø og hørfrø til panering 

"Burgere":  
1 aubergine 
salt 
olie 

Guacamole:
1 avocado
2 spsk fromage frais, skyr eller lignende 
citronsaft
1/2 tsk stærk chilisovs eller stødt chili 
salt og peber

Tilbehør:
frisk spinat
tomat 
agurk 
rød peber 


Start med at skære 8 skriver af auberginen a cirka 1 cm og drys dem med salt. I mens auberginerne ligger og trækker røres torsken sammen med groft hakket bacon, finthakket purløg, limesaft, chili, salt og peber. 

Bøfferne formes og rulles i en blanding af sesamfrø og hørfrø, og steges på panden i lidt olie ved middelvarme til de er faste. 

Samtidig med at bøfferne steges, steges på en anden pande aubergineskiverne i lidt olie. 

Til sidst røres guacamole og det grønne tilbehør snittes.


Burgeren bygges op af auberginebund, guacamole, bøf og grønt og toppes med en auberginetop. 

Velbekomme 








You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Det er nok den mest alternative burger, jeg er stødt på. Anderledes eller ej, så lyder den altså virkelig lækker.

    SvarSlet