I weekenden blev disse lækre flødeboller med hindbærskum og marcipanbund fremstillet. Opskriften er nem at gå til og resultatet er virkelig lækkert, især til en kop kaffe.
Ingredienser til ca. 15 stk.:
250 g rå marcipan
150 g sukker
0,5 dl vand
75 g past. æggehvider
hindbærpure (lavet af hindbær, der er blendet)
200 g mørk chokolade 70%
lidt pistacienødder (hakkede)
Marcipanbunde:
Marcipanen rulles til en pølse og skæres i 15 skiver. Bundene bages ved 180 grader i ca.7 min. eller til de er gyldne.
Bundene afkøles og pensles med mørk chokolade.
Guf:
Sukker og vand koges op og koger i ca. 2 min. De past. æggehvider piskes let, i mens sukkerlagen tilsættes. Guffen piskes i ca. 15 min.
Til sidst tilsættes lidt hindbærpure, alt efter hvor kraftig en hindbærsmag/farve man ønsker.
Guffen sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter kan det være en fordel lige at bage toppene i 5 min ved 180 grader, for at gøre guffen mere fast.
Til sidst pensles flødebollerne med mørk chokolade og toppes til hakkede pistacienødder.
Flødebollerne kan holde ca.3 dage i køleskabet.
Velbekomme, Camilla
0 kommentarer