Påskedagene nyder jeg i sommerhus med min familie og i går aftes skulle vi have påskelam - hertil serverede vi bagte kartofler og hjemmebagt foccaciabrød.
Lammet blev marineret i ramsløgpesto af ramsløg fra Riskov.
Ramsløgpesto:
friske ramsløg (en god håndfuld)
en god olie
salt og peber
Ramsløgene hakkes meget fint og der røres olie, salt og peber i. Der kan evt. tilsættes hvidløg men ramsløgene har i forvejen en meget karakteristisk duft og smag af hvidløg.
Lammeryggen lægges i en bradepande og smøres med pestoen. Ved siden af lammet lægges kartofler, der ligeledes smøres med pesto.
Lammet steges i ovnen ved 185 grader (varmluft) i ca. 45 min ( kødet skal være 60 grader). Efter ca. 30 min tilsættes forårsløg og rødløg.
Lammet har godt af lige at hvile lidt.
I mellemtiden spiste vi lidt friske hvide asparges med hollandaise sauce.
Da lammet havde trukket lidt serverede vi det med kartofler og brød.
Brødet var et foccaciabrød, som var meget simpelt.
Foccaciabrød (lille bradepande)
20 g gær
2,5 dl lunken vand
320 g hvedemel
salt
topping (soltørrede tomater/basilikum)evt. oliven
Gæren opløses i det lunkne vand og salt og mel røres i (det er meget klistret). Brødes tildækkes og stilles til hævning i en god times tid. Herefter rulles det ud og der prikkes huller med fingerne. Jeg toppede brødes med soltørrede tomater og frisk basilikum og olie.
Bages ved 185 grader i ca. 20 min.
0 kommentarer