FULDKORNSBOLLER

februar 21, 2012 Print Friendly and PDF






Sådan så dagens morgenmad ud - friskbagte fuldkornsboller med ost og kaffe, det var bestemt ikke en dårlig start på dagen.

I går aftes rørte jeg er dej sammen og koldhævede den i køleskabet natten over - så her til morgen var det bare lige at klatte dem ud på en bradepande og efte 20 min ved 225 grader (ej varmluft) duftede lejligheden skønt og der var friskbagte boller.

Ingredienser: ca.12 boller
15 g gær
5 dl vand
100 g havregryn
50 g hørfrø
1 tsk salt
1 spsk olie
mel - jeg brugte fuldkornshvedemel og hvedemel(mængden af mel afhænger lidt af hvilken type mel der benyttes)


Dag 1: Gæren røres ud i vandet og havregryn, hørfrø, salt og olie. Til sidst tilsættes melet. Der tilsættes mel til dejen har en klistet konsistens. Dejen hæver i køleskabet natten over.

Dag 2: Dejen klattes ud på bagepapir og bages i midten af oven ved 225 grader i ca. 20 min.

You Might Also Like

5 kommentarer

  1. Hej Camilla,
    Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://frksveske.blogspot.com/2012/02/endnu-en-blog-award.html
    God weekend.
    - frk. sveske

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak skal du have - det er jeg rigtig glad for! Og tak for en inspirerende blog, som jeg dagligt følger!
      Hilsen fra Camilla

      Slet
  2. Hej Camilla

    Og det er mig en stor glæde at kunne tildele dig en mere :)

    Venlig hilsen

    Hanne


    http://gammeldawsmad.blogspot.com/p/liebster-blog-award.html

    SvarSlet
  3. Hej Camilla

    Det ville glæde mig, hvis du ville oplyse om du er interesseret i blog-awards.

    Venlig hilsen

    Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne :)

      Ja, det er jeg - og tusind tak skal du have.

      Hilsen fra Camilla

      Slet